Category: Nieuws

0

De laatste tijd merk ik een toegenomen vraag voor mijn spel als trainingsacteur in trainingen rond agressie. Dat kan twee dingen betekenen: 1. Er is een toename van agressie in het dagelijks leven. 2. Bedrijven en instanties zijn meer bereid hun medewerkers te wapenen tegen agressie.

Ik denk dat men name de tweede reden, de meest belangrijke is op dit moment, en dat kan ik alleen maar toejuichen. Het is fijn dat bedrijven en instanties bereid zijn te investeren in de kennis en vaardigheden van hun mensen, als het gaat om welke vorm van agressie dan ook. Met name het stimuleren van het herkennen van verschillende vormen van agressie is al een grote stap. Tweede stap is dan natuurlijk het effectief kunnen reageren op deze agressie.

In trainingen merk ik vaak dat mensen bepaald gedrag niet meteen als agressie zien en het dan ook niet meteen als zodanig behandelen. Maar juist het vroeg herkennen van agressie en dit al in een vroeg stadium de-escaleren is vaak het meest effectieve recept.

In trainingen waarin ik speel als trainingsacteur probeer ik dan ook vaak de nadruk te leggen op deze eerste tekenen van agressie en laat ik deelnemers onderzoeken hoe ze met dit gedrag kunnen omgaan. Vaak is dat: 1. herkennen gedrag 2. benoemen gedrag 3. grens aangeven en vaak afhankelijk van de mate van agressie ook nog 4. iemand voor een keuze stellen. Wel is het bij agressie vaak een kwestie van deels meeveren en deels eigen grenzen herkennen en aangeven. Grenzen die per persoon verschillend zullen zijn.

Bij trainingen rond agressie vind ik veiligheid van het allergrootste belang. Te vaak heb ik gehoord van trainingen rond agressie waar deelnemers agressief of boos vandaan kwamen, omdat er waarschijnlijk te hoog werd ingezet met zware agressie. Juist het oefenen met lichtere vormen van agressie, biedt mensen veiligheid en ook meer kansen om met diverse soorten gedrag te experimenteren. Ook het spelen van situaties die de mensen zelf inbrengen, werkt vaak veel beter,dan het spelen van bedachte (extreme) situaties.

Het aanbrengen van theoretische kaders rond agressie is natuurlijk belangrijk en interessant in een training. Maar vooral het oefenen van gedrag bij dit soort trainingen, blijkt vaak van doorslaggevend belang, omdat deelnemers ontdekken wat hun grenzen zijn, maar vooral dat effectief handelen en het aangeven van grenzen vaak makkelijker blijkt, dan gedacht. Daarom ben ik blij dat ik door mijn inzet in dit soort trainingen, mensen dit soort inzichten kan bieden.

Indien u een acteur wilt inzetten in uw training rond agressie, zou ik u zeker aanraden vrijblijvend contact met mij op te nemen voor meer informatie.

0

September 2018 was ik vier keer presentator, interviewer en trainingsacteur in de interactieve informatiebijeenkomsten Criminaliteit Aan Je Voordeur in Den Haag Loosduinen georganiseerd door Stichting Caribbean Angels ism Voor Welzijn.  (more…)

Wie wil er vakantie, nieuwe vrienden en spannende taalspelletjes? Kom dan naar naar De Nederlandse Taalshow Maakt Vrienden! Ook in 2018 te zien op De Parade en hier te boeken. (more…)

Steeds vaker krijg ik verzoeken  of ik als trainingsacteur een hele sessie op me wil nemen, waarbij ik dan ook deels de taken van de trainer overneem.  (more…)

DJ Fred keert in 2018 terug naar De Parade en wel met het programma Radio Machine. DJ Fred is namelijk al heel lang OP de radio met zijn FF Radio Show, maar hoe zou het nou zijn IN de radio? (more…)

In samenspraak met opdrachtgever Sjaak Smeins van IkBenDeSjaak.nu heb ik twee verschillende  nieuwe acts op maat bedacht en gepeeld op een feestelijke bijeenkomst van de gemeente Rotterdam.  (more…)

0

Op 1 juli 2017 waren Henk en Ingrid te gast in de Taalstaat van Frits Spits om te vertellen over de Nederlandse Taalshow op De Parade.  (more…)

0

Ik doe iets nieuws op De Parade in 2017 en dat vind ik heel spannend. Deze zomer speel ik de FF Radio show in de Silent Disco; een interactief radio avontuur voor de hele familie. (more…)

Hoe kom ik in de ultieme kerststemming? Door drie dagen de Kerstman te spelen in de Ziggodome voorafgaande aan de RTL Christmasshow.  (more…)

In ruim drie maanden van een idee naar een complete show  op De Parade; De Nederlandse Taalshow. Ik hield het voor bijna onmogelijk maar we hebben het wel gedaan en daar ben ik trots op. (more…)

Als je met je hoofd met enige regelmaat op de televisie bent, betekent dat dus ook dat sommige mensen je daarvan gaan herkennen. Het zijn gelukkig geen Beatlestaferelen, ik heb nog geen vervelende reacties gehad en het overkomt me ook niet dagelijks.  (more…)

De Parade is prachtig, De Parade is stressen, De Parade is thuiskomen, De Parade is regen, De Parade is zon, De Parade is genieten, De Parade is zweten kortom de Parade is een beetje als het leven. (more…)

En hoe voelt dat nou? Bijna dagelijks op televisie zijn? Ik vind het moeilijk te omschrijven. Ik zie mezelf, ik ben het maar ik kijk er toch met een blik naar van: had ik dat niet beter zo en zo kunnen doen? (more…)

0

Enige weken geleden alweer had ik een bijzonder prettig kennismakingsgesprek met Cornelis Schenk eigenaar van Cora-Acteurs in Amsterdam. Cornelis heeft een oprechte ambitie: Goed werk leveren! En daar kan ik mij prima in vinden. En daarom ben ik trots dat ik vanaf heden ook als trainingsacteur beschikbaar ben via Cora-Acteurs.  (more…)

Het mogen spelen in de serie Spotlight van Nickelodeon is een bijzonder leuke ervaring. Vooral omdat je negen dagen lang (verspreid over anderhalve maand) met een team werkt dat steeds beter op elkaar ingespeeld  raakt. Het is misschien leuk te vertellen hoe zo’n opname zoal verloopt. (more…)

0

Het kan raar lopen. Vorige week plaatste ik nog een post over de twijfels die je als acteur wel eens hebt. Diezelfde dag spotte ik toevallig een onopvallend oproepje op een website.   (more…)

Het zit er helaas weer op; twee dagen entertainment op 30 meter diepte in het station Vijzelgracht van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam. Meer dan 15.000 bezoekers die we met een grandioze groep acteurs en muzikanten mochten vermaken. (more…)