Mijn Blog

Steeds vaker krijg ik verzoeken  of ik als trainingsacteur een hele sessie op me wil nemen, waarbij ik dan ook deels de taken van de trainer overneem. 

Trainer en trainingsacteur als ENTERTRAINER

Stel Eens Een Vraag

Zo werd ik onlangs gevraagd als trainingsacteur een sessie te doen met voornamelijk rollenspelen waarbij ik ook de feedback met de groep in goede banen leidde. Een grotere uitdaging kwam twee weken geleden, toen ik werd gevraagd twee uur te werken rond het thema “Stel Eens Een Vraag” waarbij de nadruk wel op spelen moest liggen, maar er ook wel enige theoretische kaders moesten zijn en waarbij ik zelf natuurlijk ook de groep begeleide. Ik twijfelde of ik het wilde doen want ik  had nog nooit zo’n programma gedraaid zonder trainer naast me. Aan de andere kant; ik kende de theoretische kaders, ik heb vaker alleen met groepen gewerkt (alleen niet in trainingen), ik kende goede oefeningen en ik weet hoe je rollenspelen in gang zet en naderhand met de groep op zoek gaat naar tips en tops.  Alle puzzelstukjes had ik, ik hoefde ze zelf alleen nog even in elkaar te leggen. Ik besloot het dus te doen en door goed met de opdrachtgever Newspark te overleggen zijn we op een goed programma uitgekomen.

Goede afstemming

Ik merkte dat ik door de goede afstemming en goede voorbereiding voorafgaande aan de workshop, ontspannen was. De opzet zat in mijn hoofd en ik vertrouwde op de kennis en kunde van de afgelopen jaren. Daarnaast weet ik dat ik groepen goed aanvoel en  er goed op kan inspelen. Toen bovendien bleek dat dit een groep mensen was die openstond voor mijn programma en ook bereid was de uitdagingen aan  te gaan en vooral ook te lachen, liep het na 10 minuten als een trein en bleek een workshop van twee uur rond het stellen van vragen en het beter afstemmen en aanvoelen van klant en collega natuurlijk veel te kort. Mensen enthousiast, klant tevreden en vooral heel veel goede persoonlijke tips voor alle aanwezigen.

Lees hier hoe NewsPark de middag heeft beleefd in een verslag op hun website.

De Entertrainer

Voor mij een hele ervaring en hopelijk een nieuwe stap in mijn carrière; een combinatie van trainer, trainingsacteur en entertainer die misschien valt onder het kopje ENTERTRAINER.

Boek ook een workshop

Dus wilt u ook een workshop op maat met veel spel en interactie met de deelnemers maar ook enkele handige theoretische kaders en een vleugje humor, dan moet u zeker contact met me opnemen of verder kijken op de volgende pagina.