Mijn Blog

De Parade is prachtig, De Parade is stressen, De Parade is thuiskomen, De Parade is regen, De Parade is zon, De Parade is genieten, De Parade is zweten kortom de Parade is een beetje als het leven.

De Parade is al drie weken onderweg als ik dit schrijf en pas nu is de rust in mijn leven weer een beetje wedergekeerd. Want hoewel ik altijd erg uitkijk naar het leukste festival van Nederland, is het ook altijd een soort sprint in een periode van het jaar dat ik al aan het sprinten ben met andere projecten. Gelukkig waren de opnames van Spotlight net klaar toen de Parade alweer voor de deur stond. En dit jaar met maar liefst twee projecten; mijn eerste regie voor Op Zoek Naar Sandokan van Madame Baba en natuurlijk een nieuwe Dansdokter Discoshow met Sjaak Hartog voor de Silent Disco.

Het mogen regisseren van Op Zoek Naar Sandokan was voor mij een heel avontuur en ook mijn eerste echte regie.  Het is zoeken hoe je acteurs/dansers beter laat spelen, hoe je een verhaal helder vertelt, hoe je een scene kort maar krachtig maakt en vooral hoe je je actrices laat schitteren. Of dat gelukt is, moet je zelf maar gaan zien maar ik ben in ieder geval erg blij met wat ik in de beperkte tijd heb kunnen bereiken. Mijn dames Anja, Marjan en Linda hebben hun enorm hun best gedaan en het plezier straalt van ze af als ze op het podium staan. Ik ben trots dat ze mij als regisseur gevraagd hebben en die rol wil ik zeker verder ontwikkelen de komende jaren.

Het is inmiddels traditie dat Sjaak Hartog en ik vrij last-minute beginnen aan een nieuwe Dansdokter Discoshow. De poster was al af, de tekst in de folder ook, toen alleen de show nog. Maar we zijn inmiddels erg bedreven in snel, vaardig en creatief een leuk nieuw programma in elkaar te zetten. En we nemen de vrijheid om in Rotterdam en Den Haag nog flink te experimenteren met de programmaonderdelen en de volgorde ervan. Het  leuke aan dit jaar is, dat we er meer een compleet verhaaltje van hebben gemaakt met zelfs een avontuur in een avontuur en daarnaast een paar gerestylde klassiekers.  Het loont zeker de moeite om langs te komen voor een portie avontuur in Discotour.

De Parade is onderweg, de producties lopen en raken steeds beter ingespeeld, ik kom weer een beetje tot rust en ga eens lekker genieten van nog een paar mooie spelperiodes in juli en augustus op de Parade in Utrecht en Amsterdam. Benieuwd wat er allemaal in september en oktober gaat gebeuren.

Regisseur Op Zoek Naar Sandokan

Op Zoek naar Sandokan:

“Wervelend en spannend danstheater voor de hele familie.”

Madame Baba heeft het op haar heupen: ze moet en zal op zoek naar haar grote idool Sandokan. Bepakt en bezakt trekt ze door de uitgestrekte woestijn en ontmoet een van haar paard gevallen waarzegster en een verdwaalde piraat. Kunnen die haar helpen haar de grote liefde te vinden? Bestaat hij eigenlijk wel? Het antwoord staat in de sterren! Wervelend en spannend danstheater voor de hele familie.

  • Dans en spel Anja Kriek, Linda Zelig en Marjan Kleinen
  • Naar een idee van Anja Kriek
  • Regie Olaf van der Hee
  • Techniek Guido Hagen

Parade Utrecht:

24 juli, 26 juli, 30 juli, 31 juli, 2 aug

Parade Amsterdam

12 augustus, 13 augustus, 20 augustus

Website De Parade

Discotour van De Dansdokters

Discotour:

“Interactief, driedimensionaal, kleurrijk, theater-, hoorspel-, discotheektheater met  je eigen hoofdtelefoon”

De Dansdokters gaan op reis en nemen je mee naar de nieuwste en spannendste discotheken van de wereld! Zo zit er volgens een dronken piraat een nachtclub in de buik van een witte walvis! Kan dat? De Dansdokters zoeken het uit. Vele dansavonturen wachten op jullie!

  • Spel en idee: Sjaak Hartog en Olaf van der Hee
  • In samenwerking met de Silent Disco

Utrecht:

24  juli, 25 juli, 26 juli, 27 juli en 28 juli

Amsterdam:

20 augustus, 21 augustus, 22 augustus en 23 augustus

Website De Parade