Assessmentacteur

Als acteur in assessments geef ik sollicitanten de mogelijkheid te laten zien wat ze in huis hebben en laat ik als assessmentacteur zien, waarin ze zich nog verder kunnen ontwikkelen. Rollenspelen met mij oefenen behoort ook tot de mogelijkheden.

De ervaren assessmentacteur

Sinds 2010 ben ik met grote regelmaat werkzaam als assessmentacteur voor een paar assesmentbureau’s inRotterdam en Breda. Ik speel assessments op diverse niveaus waarbij ik kandidaten in een rollenspel test op vaardigheden als luisteren, doorvragen, coaching, omgaan met weerstand, samenvatten, actie ondernemen, motiveren en grenzen stellen.

De goed voorbereide assessmentacteur

Samen met de assessmentpsycholoog neem ik van tevoren door waar Assessmentacteur Olaf van der Hee, acteur voor assessmentsbij elke kandidaten de aandachtspunten liggen; dit aan de hand van eerdere testresultaten en een gesprek dat de psycholoog met de kandidaat heeft gehad. Het rollenspel duurt dan vervolgens 20 a 30  minuten en gedurende het gesprek bied ik met diverse soorten gedrag de kandidaat de mogelijkheid te laten zien wat hij kan. Meestal zijn dit soort gesprekken functioneringsgesprekken, klantrelatiegesprekken of samenwerkingsgesprekken. Gedurende het assessment moet ik me continu bewust zijn welk gedrag ik neerzet en ook steeds van gedrag wisselen om hiermee de kandidaat op een andere “capaciteit” te testen.

Na afloop van het assessment neem ik dan met de psycholoog door welk gedrag ik heb gezien, wat ik als positief heb ervaren en wat de eventuele ontwikkelpunten zijn.

NIEUW: De assessmentacteur met wie je kan oefenen

Zou het niet prettig zijn als je het rollenspel van een assessment van te voren kon oefenen met een ervaren assessmentacteur? En dat die acteur je dan ook nog feedback gaf op je aanpak en gedrag en ook nog enkele handvatten gaf voor het echte assessment?

Dat kan nu gelukkig. Want na het spelen in vele assessments wil ik sollicitanten graag de mogelijkheid bieden om datgene te oefenen waar ze vaak het meest tegenop zien; het rollenspel met de acteur. In een persoonlijke workshop van anderhalf uur spelen we een rollenspel toegesneden op de functie waarna je solliciteert, bespreken we na hoe ik je ervaren heb, waar je positieve punten liggen, waar je aandachtspunten liggen en vooral ook waar op gelet wordt tijdens het rollenspel in een assessment.

Op deze manier kom je veel beter beslagen ten ijs en sta je zekerder in je schoenen bij dit onderdeel van het assessment omdat je al een beeld hebt van jou gedrag tijdens een rollenspel.

Tarief voor een sessie van anderhalf uur bedraagt 100,- (ex reiskosten vanaf Rotterdam)

Neem direct contact op voor meer informatie of een aanvraag.

De ervaringen met de assessmentacteur

Gertrude Smit, managing partner bij Deen Assessments Rotterdam:

“Olaf is sinds 2010 onze vaste acteur voor de simulaties (rollenspelen) die een onderdeel vormen van onze assessment centers. Hij kan uiteenlopende rollen op een geloofwaardige manier spelen en met zijn spel bij de kandidaat de te beoordelen competenties oproepen. Tevens kan hjzich goed inleven en flexibel inspelen op de persoon en de situatie. Als assessment- en trainingsacteur kan ik hem dan ook van harte aanbevelen.”

Leo van der Brugge, psycholoog bij Deen Assessments Rotterdam:

“Olaf wordt met grote regelmaat als vaste assessmentacteur ingezet bij rollenspelen tijdens assessments. Tijdens de rollen weet hij goed in te spelen op de kandidaten en is hij ook in staat te switchen, zodat ook ander gedrag bij de kandidaten wordt opgeroepen.”

De assessmentacteur en zijn tarieven

Voor mijn diensten als assessmentacteur in een assessment betaalt u als opdrachtgever 75,- per uur (ex btw, ex reiskosten) met een minimum afname van twee uur. Prijzen voor een serie assessments of een lange termijn samenwerking zijn in goed overleg.

Neem direct contact op voor meer informatie of een offerte.

Contact met deze assessmentacteur?

Acteur Olaf van der Hee, acteur voor typetjes, trainingsacteur, assessmentacteur en Directeur Willem Claesse in Spotlight van Nickelodeon

Graag bespreek ik met u, voor welke assessments u me zou willen inzetten en wat ik daarbij als assessmentacteur voor u kan betekenen. Graag bespreek ik met u de mogelijkheden en wensen in een persoonlijk gesprek zodat uit ieder assessment het beste gehaald kan worden.

Neem direct contact op voor meer informatie of een offerte.

Deze assessmentacteur vind u bij:

http://www.verschoor-oudshoorn.nl

http://www.Kenhardt.nl

En staat ook vermeld op deze websites:

www.trainers-coaches.com

www.trainingsacteurgezocht.nl

www.zoekeentrainingsacteur.nl

www.trainingsacteur.startpagina.nl

www.trainingsacteurdatabase.nl