Mijn Blog

0

Ook een crisis biedt soms een lichtpuntje. Het succes van Taalshow Televisie is een lichtpuntje voor een acteur en theatermaker als ik.

Met de Coronacrisis viel iedere acteur in een groot zwart gat en ging op zoek naar een zinvolle invulling van de beschikbare tijd. Ik kwam dus ook in dat zwarte gat. Het eerste optreden dat bij mij werd gecanceld, was een optreden van De Nederlandse Taalshow. En bij De Nederlandse Taalshow lag dan ook een uitdaging, want de vele taalscholen en taalhuizen moesten de komende tijd ook opeens hun lessen omgooien en overgaan op online lessen. En daar konden wij vast en zeker mee helpen.

De Nederlandse Taalshow wil taalleerders ook in deze periode van thuisonderwijs laten spelen met taal. Dat kan niet op het podium maar wel online. En dus bedachten we Taalshow Televisie. Ieder dag plaatsen wij een filmpje met een opdracht, vraag of uitdaging zodat taalleerder toch nog een beetje De Nederlandse Taalshow thuis hebben en op een leuke manier Nederlands thuis kunnen oefenen.

Er staan inmiddels al meer dan dertig filmpjes online die gratis kunnen worden bekeken en gebruikt in allerlei online taallessen. En de filmpjes blijken een groot succes bij taalscholen, taalhuizen en ook in het LOWAN onderwijs en het Praktisch Gericht Onderwijs (PRAGO) En met inmiddels al 1000 volgers op onze Facebookpagina mogen we wel stellen, dat we heel nuttig bezig zijn, en het taalonderwijs en taalleerders ondersteunen in moeilijke tijden.

Desondanks hopen we dat deze crisis snel voorbij is, en dat we weer in het land kunnen optreden, want dat is het leukste wat er is. Ik weet echter zeker, dat we ook dan nog regelmatig filmpjes zullen posten, omdat we daar zelf ook enorm veel plezier aan beleven.