Mijn Blog

0

September 2018 was ik vier keer presentator, interviewer en trainingsacteur in de interactieve informatiebijeenkomsten Criminaliteit Aan Je Voordeur in Den Haag Loosduinen georganiseerd door Stichting Caribbean Angels ism Voor Welzijn

 

Criminaliteit Aan Je Voordeur

Foto TV West

In opdracht van en samen met Stichting Caribbean Angels (Sharline de Windt) stelde ik een programma samen met daarin diverse werkvormen, rollenspelen en vooral veel ruimte voor publieksinbreng en participatie om daarmee het thema babbeltrucs inzichtelijk te maken. Doel was vooral om publiek aan het werk te zetten en actief mee te laten doen en na te laten denken over dit probleem, waarvan vooral ouderen het slachtoffer worden. We wilden het publiek niet opzadelen met heel veel informatie, maar vooral zelf laten ervaren wat je eraan zou kunnen  doen, zodat het het daarmee meer zou gaan leven.

De uitvoering

Trainingsacteur en presentator voor de presentatie Criminaliteit Aan Je Voordeur

Foto TV West

Binnen twee uur wilden we diverse vormen van babbeltrucs laten zien en ervoor zorgen dat mensen ze gingen herkennen en ernaar konden handelen.  Het ging hierbij om babbeltrucs aan de voordeur, aan de telefoon, de pinautomaat en op straat. In de training konden mensen bijvoorbeeld zelf proberen mij te overtuigen hen binnen te laten, liet ik mensen ervaren wat een veilige afstand was, lieten we diverse trucs zien en konden mensen zelf met ideeën komen hoe je te wapenen tegen dit soort indringers. Ook was er natuurlijk ruimte voor eigen ervaringen, kwamen er slachtoffers aan het woord en kwam de politie vertellen hoe je het beste kon handelen.

Belangrijk was dat er continu interactie was, er gelachen kon worden, mensen aan het denken werden gezet en de sfeer ontspannen en niet beladen was rond een beladen onderwerp. Daarnaast vond ik het zelf belangrijk dat mensen hun eigen kracht konden ervaren en dat het aangeven van grenzen niet onbeleefd is maar juist heel helder.

Het resultaat

Foto TV West

Na meerdere sessies kan ik terugkijken op een goede samenwerking en afstemming met Stichting Caribbean Angels en Voor Welzijn en op een aantal fijne sessies met een heel (inter)actief publiek. Hoewel de oudere doelgroep voor mij nieuw was, merkte ik dat ook ouderen het fijn vinden om mee te spelen en te reageren op rollenspelen. De sessie bleek de aandacht van de aanwezigen vast te kunnen houden en mensen bleven door de interactie aandachtig en betrokken. Als presentator, trainingsacteur en entertrainer mag ik tevreden terugkijken op een mooie serie bijeenkomsten.

In de media

Bekijk hier de reportage van TV West

Bekijk hier de reportage van Den Haag FM