Mijn Blog

Het vak van acteur is onzeker. Maar soms is het onzekerder dan anders. De afgelopen jaren waren een grote uitdaging in het omgaan met onzekerheid. En hoewel het er even op leek dat de hoeveelheid werk zou aantrekken, is de markt nog erg wispelturig. Zo heb ik een week vol opdrachten en zo valt het weer weken stil en twijfel ik aan mijn vak. Acteur worden is al voor veel mensen een grote uitdaging. Acteur blijven is de volgende uitdaging. De afgelopen jaren bevond ik mij in een redelijke luxe positie van een aantal vaste opdrachtgevers die allen een redelijke constante hoeveelheid werk aanboden verspreid over het jaar. Momenteel lijkt de markt echter wel (nog steeds) op een bergetappe in de Tour de France. Dan weer berg op, dan weer berg af. En daar kan ik soms moeilijk  mee omgaan. Gedachten die ik heb als het rustig is? Waar ben ik mee bezig? Willen opdrachtgevers me nog wel? Wat heb ik fout gedaan? Moet ik wel acteur blijven? Ben ik wel een goede acteur? Wat moet ik dan doen om een nog beter acteur te worden? Of moet ik me nog beter verkopen? En zo ja, hoe dan?

Kortom in rustige periodes zit ik vol vragen  en moet ik soms de motivatie vinden om in mezelf te blijven geloven en vooral weer mogelijkheden te zoeken. Mogelijkheden genoeg maar je moet ze in deze ondoorzichtige en instabiele markt wel zien te vinden. Bureau’s voor trainingsacteurs en acts zitten niet meteen te springen om nieuwe acteurs voor hun bestand. Aan de andere kant moet ik er ook in geloven dat mits je kwaliteit en betrouwbaarheid biedt, bureau’s je graag willen hebben. Alleen je moet dat ene bureau wel zien te vinden en overtuigen. Daarvoor is doorzettingskracht nodig en vooral vertrouwen in jezelf. Van acteurs is bekend dat het onzekere types zijn en ik ben daar geen uitzondering op. Ik probeer in kleine stapjes te denken en te zoeken naar nieuwe mogelijkheden en zo ik moet er op vertrouwen dat ik het daarmee wel red. Zo heeft het de afgelopen jaren ook gewerkt dus waarom dit jaar ook niet.

Er zijn mogelijk weer nieuwe trainers waarmee ga samenwerken, ik zal castingbureau’s binnenkort bedelven met mooie nieuwe castingfoto’s, ik versterk het contact met bestaande klanten en met een beetje geluk speel ik ook deze zomer weer een leuke productie op De Parade. Kortom ik moet erop vertrouwen dat er weer leuke klussen in de pijplijn zitten. Maar je weet maar nooit natuurlijk. Dus mocht jullie pijplijn nog iets interessants bevatten? Laat maar weten.