Mijn Blog

0

En wat doet deze acteur na een week van repetities, assessments en acts? Dan gaat hij lekker een paar uurtjes op de fiets zitten. Ik woon midden in het centrum van Rotterdam. Dat heeft veel voordelen maar soms heb ik behoefte aan een frisse neus, koeien, gras en de geur van mest. Dan is er geen betere remedie dan op mijn racefiets te springen. Want binnen 20 minuten rijdt ik langs de rivier en kan ik mijn gedachten weer een beetje ordenen. Gewoon lekker trappen en kijken naar het stromende water in de rivier en vooral de mooie wolkenluchten boven de polder.

Een paar jaar geleden kocht ik via Marktplaats een schattige tweedehands racefiets. Het is zeker geen snel model want ik word regelmatig gepasseerd door hele hippe dure fietsjes. Maar het gaat mij er  ook niet om dat ik snel ben. Ik ben blij dat ik buiten ben, in de natuur, even lekker kan onthaasten en bovendien aan lichaamsbeweging doe. Super sportief ben ik niet maar fietsen is de sport die het beste bij me past. Ik hoef niet in een groep van snelle racefietsers mee te fietsen. Laat mij maar lekker in mijn eigen tempo door de polder crossen. Ik geniet van de koeien, fazanten en konijntjes onderweg en kom ondanks de inspanning helemaal tot rust.