Mijn Blog

O.B.K.A! op De Parade

0

Ontmoet ‘Meet en Greet’, maar vooral elkaar in O.B.K.A! Weg met Facebook, Instagram en Facetime, want het is tijd dat we elkaar weer echt gaan liken. Een korte grappige workshop met veel muziek en interactie voor iedereen waarin ontmoeten, begroeten, kennismaken en afscheid nemen centraal staan. Meet en Greet helpen jullie af van jullie beeldschermverslaving want communiceren is te leren. Al kunnen zij misschien ook nog wel wat van jullie leren.

O.B.K.A! speelt in 2019 gedurende 10 dagen op Theaterfestival De Parade en doet dat ism de Silent Disco. Met een hoofdtelefoon op je hoofd en Meet en Greet aan je zijde leer je in 25 minuten hoe je ook kan leven zonder telefoon, tablet of computer. Hoewel?

O.B.K.A! speelt op de volgende data en tijden:

Parade Utrecht 25 juli tm 29 juli meerdere shows tussen 14:00 en 18:00

Parade Amsterdam 16 augustus tm 20 augustus meerdere shows tussen 14:00 en 18:00

Spelers en makers Olaf van der Hee en Anja Kriek maken deel uit van het gezelschap De Gezelligheid. De Gezelligheid maakt interactieve voorstellingen rond taal, spreken en ontmoeten voor alle leeftijden en speelde de afgelopen jaren De Nederlandse Taalshow op de Parade. In O.B.K.A! brengt De Gezellligheid bezoekers van alle leeftijden met elkaar in contact en daarbij worden humor, brutale vragen en disco zeker niet geschuwd.

De prijs van deze voorstelling is € 6,50 voor volwassenen en € 4,00 voor kinderen. Kaartjes kan je kopen op de site van De Parade

Trainingsacteur en co-trainer voor agressietrainingen

0

De laatste tijd merk ik een toegenomen vraag voor mijn spel als trainingsacteur in trainingen rond agressie. Dat kan twee dingen betekenen: 1. Er is een toename van agressie in het dagelijks leven. 2. Bedrijven en instanties zijn meer bereid hun medewerkers te wapenen tegen agressie.

Ik denk dat men name de tweede reden, de meest belangrijke is op dit moment, en dat kan ik alleen maar toejuichen. Het is fijn dat bedrijven en instanties bereid zijn te investeren in de kennis en vaardigheden van hun mensen, als het gaat om welke vorm van agressie dan ook. Met name het stimuleren van het herkennen van verschillende vormen van agressie is al een grote stap. Tweede stap is dan natuurlijk het effectief kunnen reageren op deze agressie.

In trainingen merk ik vaak dat mensen bepaald gedrag niet meteen als agressie zien en het dan ook niet meteen als zodanig behandelen. Maar juist het vroeg herkennen van agressie en dit al in een vroeg stadium de-escaleren is vaak het meest effectieve recept.

In trainingen waarin ik speel als trainingsacteur probeer ik dan ook vaak de nadruk te leggen op deze eerste tekenen van agressie en laat ik deelnemers onderzoeken hoe ze met dit gedrag kunnen omgaan. Vaak is dat: 1. herkennen gedrag 2. benoemen gedrag 3. grens aangeven en vaak afhankelijk van de mate van agressie ook nog 4. iemand voor een keuze stellen. Wel is het bij agressie vaak een kwestie van deels meeveren en deels eigen grenzen herkennen en aangeven. Grenzen die per persoon verschillend zullen zijn.

Bij trainingen rond agressie vind ik veiligheid van het allergrootste belang. Te vaak heb ik gehoord van trainingen rond agressie waar deelnemers agressief of boos vandaan kwamen, omdat er waarschijnlijk te hoog werd ingezet met zware agressie. Juist het oefenen met lichtere vormen van agressie, biedt mensen veiligheid en ook meer kansen om met diverse soorten gedrag te experimenteren. Ook het spelen van situaties die de mensen zelf inbrengen, werkt vaak veel beter,dan het spelen van bedachte (extreme) situaties.

Het aanbrengen van theoretische kaders rond agressie is natuurlijk belangrijk en interessant in een training. Maar vooral het oefenen van gedrag bij dit soort trainingen, blijkt vaak van doorslaggevend belang, omdat deelnemers ontdekken wat hun grenzen zijn, maar vooral dat effectief handelen en het aangeven van grenzen vaak makkelijker blijkt, dan gedacht. Daarom ben ik blij dat ik door mijn inzet in dit soort trainingen, mensen dit soort inzichten kan bieden.

Indien u een acteur wilt inzetten in uw training rond agressie, zou ik u zeker aanraden vrijblijvend contact met mij op te nemen voor meer informatie.

Presentator en trainingsacteur voor Criminaliteit Aan Je Voordeur

0

September 2018 was ik vier keer presentator, interviewer en trainingsacteur in de interactieve informatiebijeenkomsten Criminaliteit Aan Je Voordeur in Den Haag Loosduinen georganiseerd door Stichting Caribbean Angels ism Voor Welzijn.  (more…)

De Nederlandse Taalshow Maakt Vrienden

0

Wie wil er vakantie, nieuwe vrienden en spannende taalspelletjes? Kom dan naar naar De Nederlandse Taalshow Maakt Vrienden! Ook in 2018 te zien op De Parade en hier te boeken. (more…)